Τα 10 λάθη που κάνουμε στην περιποίηση προσώπου

a4f8578d893b2d48da23e8f46c6705c2_XL

Τα 10 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στην περιποίηση προσώπου

Η αισθητικός των σταρ, Θεανώ Μπέλλα, επισημαίνει τα 10 πιο συνηθισμένα λάθη στην περιποίηση προσώπου

1.    Πιάνουμε το πρόσωπό μας: Μην αγγίζεις ποτέ με τα χέρια σου το πρόσωπό σου. Είναι η μεγαλύτερη εστία μολύνσεων. Επίσης, κάθε φορά που πρόκειται να κάνεις ντεμακιγιάζ ή να μακιγιαριστείς, πλύνε πρώτα πολύ καλά τα χέρια σου

2.    Ξεβάφουμε ταυτόχρονα όλο το πρόσωπο. Η σωστή διαδικασία είναι η εξής: ξεκινάμε το ντεμακιγιάζ πρώτα από τα μάτια, συνεχίζουμε στα χείλη και μετά ολοκληρώνουμε και στο υπόλοιπο πρόσωπο. Ποτέ δεν πρέπει να ξεβάφουμε όλο το πρόσωπο μαζί. Οι χρωστικές που είναι πιο έντονες στο μακιγιάζ ματιών και χειλιών δεν πρέπει να μεταφέρονται σε όλο το πρόσωπο.

3.    Είμαστε «σκληρές» με την επιδερμίδα μας: Ποτέ δεν τρίβουμε, πιέζουμε ή κάνουμε άλλους «σκληρούς» χειρισμούς στην επιδερμίδα του προσώπου μας. Κάνουμε απαλές κυκλικές κινήσεις όταν ξεφαβόμαστε και τοποθετούμε τα προϊόντα περιποίησης απαλά και ταμποναριστά με τα ακροδάχτυλα.

4.    Δεν ξεβγάζουμε το γαλάκτωμα: Όταν καθαρίζεις το πρόσωπό σου με γαλάκτωμα προσώπου, δεν αρκεί να αφαιρέσεις το γαλάκτωμα με βαμβάκι. Επιβάλλεται να ξεπλύνεις το πρόσωπό σου με χλιαρό νερό (ούτε ζεστό, αλλά ούτε και κρύο).

5.    Ξεχνάμε να βάλουμε λοσιόν: Μετά το γαλάκτωμα βάζε πάντοτε ταμποναριστά λοσιόν προσώπου. Είναι αυτή που επαναφέρει το ph της επιδερμίδας. Για να καταλάβεις πώς λειτουργεί: Το Γαλάκτωμα Καθαρισμού έχει σχεδόν πάντα αλκαλικό pH (πε-χά), συνήθως 9-10. Το φυσιολογικό pH τής επιδερμίδας είναι ελαφρά όξινο, γύρω στο 6. Έτσι, το πρόσωπο μετά τον καθαρισμό αποκτά αλκαλικό pH. Αν αυτό παραμείνει επί αρκετή ώρα έτσι, είναι επικίνδυνο, επειδή τα μικρόβια (βακτήρια και μύκητες) πολλαπλασιάζονται πολύ σε αλκαλικό pH, ενώ θανατώνονται σε όξινο pH. Η Λοσιόν Προσώπου έχει λοιπόν ως πρώτον ζωτικό ρόλο να επαναφέρει το pH τής επιδερμίδας στο φυσιολογικό, ελαφρά όξινο pH μετά το Γαλάκτωμα Καθαρισμού. Δηλαδή εμποδίζει τις μολύνσεις και τα σπυράκια.

6.    Δεν σκουπίζουμε το πρόσωπό μας ή το σκουπίζουμε… λάθος: Μην χρησιμοποιείς ποτέ δεύτερη φορά την ίδια πετσέτα προσώπου. Εναλλακτικά χρησιμοποίησε χαρτομάντηλα για να στεγνώνεις το πρόσωπό σου και φρόντιζε να μην αφήνεις καθόλου υγρασία στην επιδερμίδα. Το να στεγνώνει το νερό πάνω στο δέρμα σου, δεν του κάνει καλό, το ξηραίνει.

7.    Δεν απολυμαίνουμε τα σφουγγάρια-πινέλα του μακιγιάζ: Πλένε τακτικά τα πινέλα και τα σγφουγγαράκια του μακιγιάζ σου, βάζοντας μέσα σε ένα μπολ με νερό και άφθονο αντισηπτικό σαπούνι και άφηνέ τα για 20 λεπτά. Ξέβγαζε καλά με χλιαρό νερό.

8.    Μοιραζόμαστε προϊόντα μακιγιάζ: Μην χρησιμοποιείς προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιεί κάποιος άλλος (την ίδια πούδρα με κοινό σφουγγάρι, το ίδιο ρουζ και πινέλο, κλπ).

9.    Πειράζουμε σπυράκια και κοκκινίλες: Όταν εμφανιστεί στο πρόσωπό μας κάποιο σπυράκι ή ερεθισμός, αυτό πάντα οφείλεται σε κάποιο βαθύτερο αίτιο. Είτε σε κάποια εσωτερικοί διαταραχή του οργανισμού (ορμονική, του πεπτικού συστήματος κλπ), είτε σε κάποιο εξωτερικό αίτιο (καυσαέριο, ρύποι κλπ). Ζουλώντας ή πειράζοντας το ερεθισμένο σημείο, αυξάνουμε τις πιθανότητες να μας μείνουν καφέ σημαδάκια ή ουλές όταν το αίτιο υποχωρήσει.

10.    Βάζουμε κρέμα στο κινητό βλέφαρο του ματιού. Όταν βάζουμε κρέμα ματιών, πρέπει να την απλώνουμε ταμποναριστά μόνο κάτω από τα μάτια. Η κρέμα στο επάνω βλέφαρο δημιουργεί οίδημα (πρήξιμο) και σε βάθος χρόνου μπορεί να προκαλέσει πτώση του βλεφάρου.

(πηγή:http://www.faysbook.gr)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s