Το λαχανικό που δεν τρώτε και προστατεύει από διαβήτη και πέτρες στα νεφρά

λαχανικό

Αν και πράσινο λαχανικό, θεωρείται από πολλούς ως μία ιδιαίτερη λιχουδιά στο πιάτο μας και χρησιμοποιείται κατά κόρον από τους σεφ.

Εκτός όμως από νόστιμα, τα σπαράγγια είναι και άκρως ευεργετικά για τον οργανισμό μας, αφού περιέχουν ισχυρά θρεπτικά συστατικά που μας προστατεύουν από πολλές ασθένειες.

Γεμάτα θρεπτικά συστατικά

Τα σπαράγγια είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης Β6, ασβεστίου, ψευδαργύρου και μαγνησίου. Έχει επίσης αρκετά μεγάλες ποσότητες β-καροτίνης, βιταμίνης C, E και K, θυαμίνης, ριβοφλαβίνης, νιασίνης, φολικού οξέως, σιδήρου, φωσφόρου, χαλκού, καλίου και σεληνίου.

Έχουν επίσης μεγάλη περιεκτικότητα σε ίνες, καθώς μόλις 100 γραμμάρια σπαράγγια έχουν 2,1 γραμμάρια ινών.

Ευεργετικά για την υγεία

Τα σπαράγγια μειώνουν τον κίνδυνο διαβήτη

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της πρωτεύπυσας Καράτσι του Πακιστάν διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση σπαραγγιών μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο του διαβήτη τύπου 2. Η μελέτη τους δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση British Journal of Nutrition.

Σύμφωνα με τους συγγραφείς, τα σπαράγγια «έχουν αντι-διαβητικές ιδιότητες καθώς βελτιώνουν την έκκριση ινσουλίνης και τη λειτουργία των β-κυττάρων».

Λειτουργούν ως διουρητικά και προστατεύουν από τις πέτρες στα νεφρά

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην Pharmacognosy Review, τα σπαράγγια βοηθούν τα νεφρά να αποβάλλουν όλες τις τοξίνες και εμποδίζουν τον σχηματισμό πέτρας.

(πηγή: www.onmed.gr)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s